Hoe kan ik nieuwe contacten toevoegen?
Wanneer je e-mailadressen uploadt, moet je eerst bepalen aan welke contactlijst je ze wil toevoegen. Als je een nieuwe lijst nodig hebt, ga je naar Contacten en klik je op de knop Lijst aanmaken.

Als je de juiste contactlijst gekozen hebt, klik je deze open. Vervolgens kan je klikken op Contacten toevoegen. Je krijgt dan onderstaande pop-up te zien:

Nu heb je twee keuzes: een manuele toevoeging of de import van een bestand.

Update: er is ondertussen ook een derde optie beschikbaar, "importeer vanuit Mailchimp". Deze kan nuttig zijn voor klanten die willen migreren van Sendtex naar Mailchimp. Zij  kunnen op een makkelijke manier al hun contacten (inclusief bijhorende email statussen) en tags overzetten. Meer info via: Hoe zet je Mailchimp contacten over naar Sendtex?

Bij een manuele toevoeging typ je de gegevens van je contact in de juiste velden. Dit doe je apart voor alle contacten. Dat is handig als je een paar contacten moet toevoegen maar wel tijdrovend bij een groter bestand.

Bij een import heb je opnieuw twee keuzes:
1. Upload een csv- of Excelbestand
2. Plak de contacten in het tekstveld, waarbij iedere lijn een nieuw contact is.

Voor elk bestand dat je in Sendtex wil uploaden, moet je in het kader van de GDPR-wetgeving aanduiden dat je deze adressen rechtmatig verkregen hebt. Optioneel kan je ook een beschrijving toevoegen hoe je precies aan die adressen bent geraakt.

Bij elk contact dat je importeert, zal deze consent mee gelogd worden zodat je later van alle contacten kan nakijken en aantonen hoe ze in je lijst zijn terechtgekomen.

Nota: klanten die reeds op een vorige versie van Sendtex actief waren (<2018), zien hier een melding “migrated from prior version”.

Nadat je klantenbestand is geüpload, kan je kiezen welke cel met welk veld gelinkt moet worden. Heb je variabele velden geactiveerd, dan zullen die hier ook verschijnen.

Klik dan op Start import en het systeem gaat voor jou aan de slag.