Hoe zet je Mailchimp contacten over naar Sendtex?
Contactlijsten, variabele velden en tags die je aanmaakte in Mailchimp, kan je in enkele klikken snel een eenvoudig importeren naar Sendtex.

Zo hoef je niet opnieuw te beginnen met het opbouwen van je contactlijst en worden al je opgebouwde e-mail statussen (uitschrijvingen, bounces, spam meldingen...) mooi mee overgenomen naar je Sendtex account.

Hoe doe je dat?
  • Login bij je Sendtex-account en ga naar je contacten

• Klik rechts bovenaan op de button “lijst aanmaken” en geef je nieuwe contactlijst een naam. Klik daarna op “Aanmaken”.

• Je kan nu op verschillende manieren contacten toevoegen aan deze lijst:
    • Manueel
    • Importeren via een bestand (csv of xlsx)
    • Importeren va kopiëren en plakken
    • Importeren vanuit Mailchimp

• Voor Mailchimp, klik de uiterst rechtse optie aan.
  • Een nieuwe pagina opent in je webbrowser. Klik op de knop “start integratieproces” om verder te gaan.

• Je wordt doorgestuurd naar de website van Mailchimp. Login met het Mailchimp-account waar contactlijsten staan die je wil overzetten naar Sendtex.
  • Mailchimp vraagt je om toestemming te geven voor de koppeling met Sendtex. Klik op “allow”

• Een succesboodschap verschijnt
  • Klik op de button “terug naar de app” om verder te gaan met het importeren van je contacten.

• Je ziet nu een overzicht van alle contactlijsten (audiences) die je in je Mailchimp-account hebt staan. Selecteer de contactlijst die je wil overzetten en klik op “importeren”.

• Selecteer de variabele velden, in Mailchimp ook wel merge fields genoemd, die je wil overzetten.

Tip: In Sendtex zijn er 3 standaardvelden ingesteld: e-mailadres, voornaam en naam. Wil je andere gepersonaliseerde velden toevoegen vb. postcode, woonplaats, promocode...? Dan dien je deze eerst aan te maken binnen Sendtex vooraleer de Mailchimp migratie op te starten.

Als je in je Mailchimp audiences, tags had toegekend aan je contacten, dan worden deze automatisch mee overgenomen. Hier hoef je niets voor te doen. De eventuele segmenten die je in Mailchimp zou gedefinieerd hebben dien je in Sendtex wel eenmalig opnieuw aan te maken omdat we deze niet automatisch mee kunnen overzetten. Voor velen is dit gelijk ook een goed moment om al hun segmenten nog eens goed te overdenken ;-)

• Geef onderaan de pagina eveneens aan waarom je deze contacten toevoegt aan de lijst en duidt aan dat je deze contactgegevens rechtmatig hebt verkregen. Later kun je dit dan ook makkelijk terugvinden bij de historiek van elke individueel e-mailadres.

• Klik daarna op “start import”
  • Je ziet in de voortgangsbalk wanneer al je contacten geïmporteerd zijn.

• Zodra de import voltooid is, krijg je een overzicht van het aantal geïmporteerde contacten en tags. Klik op “Ga naar contactlijst” om je lijst te raadplegen.

• Heb je meerdere Mailchimp audiences om te importeren? Herhaal bovenstaande stappen nadat het importproces van deze lijst voltooid is.