Hoe verstuur je een "lead magnet" campagne?

Heb je een whitepaper of e-book geschreven, dan kan je dit ter beschikking stellen aan potentiële klanten aan de hand van een e-mailautomatisatie via Sendtex.

Nadat een klant zich inschrijft via zijn e-mailadres, kan je via Sendtex het document in kwestie laten bezorgen via mail. Uiteraard kan je ook veel verder gaan dan dat. Je kan bijvoorbeeld ook nog enkele andere automatische mails instellen en uitsturen na het downloaden van het document. Zo houd je de potentiële klant geïnteresseerd over je content en over je bedrijf. Hoe je dat doet, leggen we je uit in dit helpartikel.

Maak om te beginnen een toffe mailcampagne via de mailbouwer van Sendtex en plaats hierin (via een duidelijke call2action) de downloadlink naar je document. Wil je daarnaast ook nog andere opvolgende mailcampagnes gaan uitsturen, bereid ook deze eerst voor via de mailbouwer. Klaar? Dan kan je de mailing(s) gaan activeren.

Heb je nog geen contactlijst aangemaakt waar de inschrijvingen op je nieuwsbrief op moeten binnen komen? Hier lees je hoe je dat kan doen.

Hoe activeer je nu de mailing(s)?
  • Login op je Sendtex-account en ga naar het tabblad ‘Automatisaties’. Zie je dit tabblad niet? Contacteer ons.

• Klik op "nieuwe automatisatie" en geef deze een naam

• Kies daarna uit één van de voorgestelde automatisaties. Je kan kiezen uit:

• Lege workflow, waarin je zelf triggers en regels kan toevoegen om zo je eigen automatisatie op te zetten
    • Welkomstmail, om uit te sturen na het aanmelden op je nieuwsbrief
    • Serie van e-mails, om meerdere e-mails uit te sturen nadat je contact zich inschreef voor een contactlijst
    • Lead Magnet, een mailing die wordt uitgestuurd nadat geïnteresseerden hun mailadres opgaven voor bijvoorbeeld een whitepaper of e-book dat je maakte
    • Opvolgflow na link klik, een mailing die getriggerd wordt zodra één van je contacten klikt op een link in één van je mailcampagnes
Voor het versturen van een lead magnet duid je “Lead Magnet” aan. Klik daarna rechts bovenaan op “volgende stap”

• Je kan nu instellen wat er wanneer moet gebeuren zodra een persoon zijn e-mailadres ingeeft om je document te downloaden. Sendtex heeft je een automatisatie voorgesteld die je kan personaliseren.
  • Je kan kiezen welke actie er moet gebeuren. Klik om het potloodje om je keuze te maken.

• Het volgende keuzemenu verschijnt.

• Geef bij “kies een trigger” aan of er een actie moet gebeuren na een nieuwe bevestigde inschrijving of na het klikken op een link. In dat laatste geval dien je een URL in te geven waarna een actie moet gebeuren. Dat kan bijvoorbeeld een dankpagina zijn op je website.

• Geef bij “inschrijving op contactlijst bevestigd” (bij nieuwe bevestigde inschrijving) of bij “staat op contactlijst” aan welke contactlijst Sendtex de inschrijving moet toevoegen. Je kan hier kiezen uit al je reeds gemaakte contactlijsten. Klik nu op “Opslaan”.

• Kies daarna welke e-mailtemplate verstuurd moet worden naar je contact.

• Wens je de automatisatie aan te passen? Dan kan je steeds extra acties toevoegen. Dat doe je door op het plusteken te klikken.

Daarna kan je kiezen om een extra wachtmoment in te geven of om een extra mailing uit te sturen.

• Is je automatisatie klaar? Klik rechts bovenaan op “Volgende stap”.

• Je krijgt een samenvatting van de automatisatie die je hebt gebouwd. Klik op de groene knop “Activeer automation” om je automatisatie te starten. Je kan de automatisatie ook opslaan en op een ander moment afwerken. Klik dan op “Bewaren voor later".

• Daarna zie je in het Automatisaties-overzicht al je actieve en niet-actieve automatisaties.