Afdrukken
Hoe koppel ik mijn contacten van Teamleader met Sendtex?
Als je gebruik maakt van Teamleader als CRM systeem om je contacten en bedrijven te beheren, kan je deze account eveneens koppelen met Sendtex. Op die manier worden je contacten en bedrijven automatisch gesynchroniseerd en heb je altijd de meest actuele lijst ter beschikking voor je e-mailcampagnes.

Je doet dit als volgt: 
  1. Vraag je persoonlijke integratie link bij ons aan. Dit kan via chat of via e-mail op support@sendtex.com. Wil je graag nog een woordje uitleg kun je ons ook steeds telefonisch bereiken op 011 54 23 12.

  2. Wij versturen je vervolgens een beveiligde link naar je persoonlijke activatiepagina.

  3. Op deze pagina volg je de instructies om de koppeling met jouw Teamleader account te vervolledigen. Hiermee geef je de toestemming om je bedrijven en contacten te koppelen en te synchroniseren met het Sendtex systeem.

  4. Klaar! 

Als de koppeling slaagt, krijg je onderstaand scherm te zien en zal er meteen een synchronisatie process opgestart worden. Dit proces gaat de allereerste keer wat tijd nodig hebben. De benodigde tijd is uiteraard functie van het totaal aantal actieve contacten in je Teamleader account.




Worden al mijn contacten gesynchroniseerd?
Neen, enkel de contacten waarvan de Teamleader-opt-in actief is, worden gesynchroniseerd met Sendtex.


Wanneer worden mijn contacten gesynchroniseerd? 
Na de initiële koppeling van je Teamleader account met Sendtex, worden alle contacten en bedrijven eenmalig gesynchroniseerd. Verder vindt er dagelijks een automatische synchronisatie plaats, zo blijven je contacten altijd up-to-date. 

Indien je contacten of bedrijven zou gaan verwijderen uit Teamleader, zal er een aanvraag naar Sendtex gestuurd worden, die ervoor zal zorgen dat het contact in kwestie ook in Sendtex zal verdwijnen uit de gekoppelde contactlijst(en).

Wat gebeurt er wanneer iemand zich uitschrijft voor mijn nieuwsbrieven? 
Bij elke uitschrijving stuurt Sendtex een aanvraag (webhook) terug naar Teamleader. Je contact wordt zo ook in Teamleader uitgeschreven (het vinkje "Toestemming marketing e-mails" wordt uitgezet).

Opgelet: wanneer je nadien zo'n contact handmatig terug aanvinkt in Teamleader, wordt dit contact niet terug op actief gezet in Sendtex. Wil je dit toch doen, ga je ook in Sendtex een heractivatie moeten doorvoeren.

Kan ik ook tags vanuit Teamleader naar Sendtex synchroniseren? 
Zeker! Wel hebben we er bewust voor gekozen om dit enkel op aanvraag te activeren voor een account. We vinden het namelijk belangrijk om met onze klanten af te stemmen en hen inzichten te geven in het gebruik hiervan i.f.v. hun wensen. Contacteer ons voor meer info.

Lees hier hoe dit in zijn werk gaat:
Kan ik een uitgeschreven contact opnieuw activeren? 
Was dit artikel behulpzaam?
Sendtex Help Center | 2021