Kan ik een bijlage toevoegen aan mijn nieuwsbrief?
E-mailcampagnes zijn op een andere manier opgebouwd dan mails die je zelf stuurt vanuit je mailbox. Om de aflevering van jouw e-mailcampagne zo goed mogelijk te garanderen, is het niet mogelijk om rechtstreeks een bijlage toe te voegen aan een e-mailcampagne.

Enerzijds gebeurt het dat Internet Service Providers (ISP’s) e-mailcampagnes met bijlagen standaard als spam markeren.

Anderzijds gaan deze bijlagen vaak verloren bij forwards of zorgen ze ervoor dat je e-mail te groot is en door sommige providers niet afgeleverd kan worden.

Hoe kan je dit omzeilen?

De beste manier om dit te omzeilen, is door je bijlage op een andere locatie beschikbaar te maken, bijvoorbeeld op je website, op een “public shared drive” zoals Dropbox, Google Drive, OneDrive…. of bv. via WeTransfer. In je nieuwsbrief leg je dan een link naar deze pagina en je ontvangers kunnen de bijlage daar zelf downloaden.

Hoe link je een online bestand van je website naar je nieuwsbrief?
  • Log in op het achterliggend systeem van je website (Content Management Systeem of CMS) en plaats het document (vb. PDF) op je server.
  • Aangezien je het document op een online publieke locatie hebt geplaatst, zal er een weblink aangemaakt worden. Kopieer die weblink.
  • Stel je mailcampagne op en voeg een button toe.

• Plaats de link naar je document achter de button.

• Et voila!

Hoe link je een online bestand van je Public Shared Drive naar je nieuwsbrief?
  • Log in op het systeem en plaats het document in een gewenste map.
  • Nadat je het document geüpload hebt, kan je een deelbare link genereren naar het document. Zorg dat deze link publiek toegankelijk is. Kopieer die weblink.
  • Stel je mailcampagne op en voeg een button toe.

• Plaats de link naar je document achter de button.

• Et voila!

Hoe link je een online bestand van WeTransfer naar je nieuwsbrief?
  • Surf naar WeTransfer.com en upload de bestanden die je wil delen per mail.
  • Nadat je het document geüpload hebt, mail je de bestanden naar jezelf.

• Stel je mailcampagne op en voeg een button toe.

• Et voila!

Extra voordeel van deze methode:
Naast het feit dat je zekerheid hebt over de afleverbaarheid van je mailcampagne, kan je ook de resultaten van je bijlage controleren.

Je kan immers in de statistieken van je verzonden campagne checken hoeveel personen op je bijlage hebben geklikt en gedownload. Zo kan je de prestatie van je mailcampagne beter opvolgen, iets wat je niet kan bij het versturen van een gewone mail met bijlage.