Hoe gebruik ik tags en segmenten?
Met een PRO- of Enterprise-licentie kan je gebruik maken van tags en segmenten om je contacten verder op te splitsen dan enkel in contactlijsten. Je vindt deze tools onder de knop Contacten.

In de tab Tags klik je rechtsboven op Tag aanmaken. Je geeft dan de naam van je tag in en je kan hem onmiddellijk gebruiken. Tags voeg je rechtstreeks aan je contacten toe. Je kan tags maken voor demografische gegevens zoals leeftijdsklasse, ouderschap of geslacht, of je maakt tags op basis van aankoopgedrag of -frequentie.

Let er wel op dat je ze voor elk contact moet ingeven, dus best doe je dit meteen wanneer iemand zich inschrijft. Wens je contacten te importeren vanuit een ander systeem, kan dat uiteraard via onze API, maar eveneens door ze via bv. een Excel bestand te importeren. Het volstaat dan van de tags in een aparte kolom in Excel toe te voegen. Heb je er meerdere per e-mailadres, kun je deze gewoon scheiden met een komma. Op het moment dat je start met het importeren van een bestand, kun je heel makkelijk aangeven welke kolom deze tags bevat. Voor elke tag in die komma-gescheiden-lijst zal dan automatisch een Sendtex tag aangemaakt worden (als deze nog niet bestaat) en zal deze gelijk ook gekoppeld worden met het overeenkomstige e-mailadres.

Nota: bij elke nieuwe import zullen tags steeds (cumulatief) toegevoegd worden. Wil je tags loskoppel, dan kan dat door deze in een aparte Excel kolom toe te voegen en deze bij import correct te mappen (zie afbeelding hieronder).

Segmenten zijn groepen op basis van tags. Zo kan je verschillende tags combineren om brede of net heel specifieke sub-doelgroepen te creëren. Op basis van de voorgaande voorbeelden maak je dan bijvoorbeeld het segment van ‘ouders van tieners die wekelijks aankopen’ of ‘mannelijke bierdrinkers boven de 50 jaar oud’.

Je kan je campagnes dan specifiek naar deze segmenten verzenden. In de verzendfase van je campagne kan je kiezen om deze te verzenden naar contactlijsten of naar segmenten.

Zie je Tags en Segmenten niet staan in je menubalk? Contacteer ons dan snel en we helpen je verder!