Hoe voeg je variabele velden toe aan Sendtex?

Wil je jouw e-mailcampagnes personaliseren met bijvoorbeeld de voornaam van de ontvanger, dan doe je dat aan de hand van variabele velden. In je Sendtex-account zijn standaard drie variabele velden voorzien: voornaam, naam en e-mailadres.

Uiteraard kan je ook extra variabele velden toevoegen om je mailcampagnes verder te personaliseren. Heb je een Sendtex Basic abonnement, dan kan je 5 extra velden toevoegen. Bij een Sendtex Pro abonnement, kan je tot 20 extra variabele velden toevoegen.

Hoe voeg je nieuwe variabele velden toe?
  • Login bij je Sendtex-account en ga naar de instellingen.
  • Open het tabblad “Variabele velden”

• Je ziet een overzicht van alle standaard velden die zijn ingesteld. Klik op “Veld toevoegen” om nieuwe velden toe te voegen.

• Geef bij “label” je veld een naam. Schuif optioneel de balk “encryptie” naar rechts als je privacygevoelige informatie van je contacten wil verzamelen. Klik tot slot op “Velden bewaren” om je wijzigingen op te slaan.

De velden die je toevoegt zijn toepasbaar op alle toekomstige contacten die je toevoegt.

Ook bij bestaande contacten kan je deze gegevens toevoegen. Ga naar het contact dat je wenst aan te passen en klik bij ‘status’ op het potloodje.