Kan ik Google Analytics-tracking toevoegen aan mijn e-mailcampagne?
Als je Google Analytics gebruikt op je website, kan je automatisch klikken opvolgen vanaf je Sendtex e-mailcampagne tot de effectieve aankoop. Sendtex kan dit voor jou doen, zodat je een beter beeld krijgt van de rentabiliteit van je e-mailmarketing.

Het eerste wat je moet doen, is een Google Analytics-account aanmaken en dit instellen op je website. Klik hier voor de gids van Google. Zorg ervoor dat het opvolgen van conversies is toegelaten. Daarna kan je Google Analytics op de volgende manier linken met Sendtex:

Sendtex:
  1. Log in op je Sendtex-account via sendtex.app
  2. Klik op het tandwielicoon in de rechterbovenhoek
  3. Klik op campagne-instellingen en activeer Google Analytics™ URL Tracking:
Sendtex zal nu automatisch utm-tags aan al je URL’s toevoegen. Op deze manier kan Google Analytics de klikken uit je nieuwsbrieven onderscheiden van de rest.

Zo kan je dit terugvinden in Google Analytics:
  1. Log in op je Google Analytics-account
  2. In de linkerkolom ga je naar de categorie Acquisitie. Daar selecteer je dan Campagnes en vervolgens Alle Campagnes.
  3. Zoek nu naar de naam van je e-mailcampagne zoals je die hebt ingesteld in Sendtex.
Nu kan je de conversies van je e-mailmarketing nog beter opvolgen.